Internationale actoren

© PAL – Chris Renault

De inrichting en de uitbating van de containerterminal (15 ha)

Het beheer van de containerterminal is toegekend aan een consortium bestaande uit :

  • Dubai Ports World.

Dubai Ports World, afgekort DP World, is de derde havenoperator op wereldvlak en is aanwezig in 31 landen. Het is een dochtermaatschappij van Dubai World, een holdingvennootschap, de eigendom van de Regering van Dubaï (Verenigde Arabische Emiraten).

Het beheer van de logistieke terreinen (41,7 ha)

Een deel van de logistieke terreinen is in concessie gegeven aan de D.L. Trilogiport Belgium SA (30 hectaren) terwijl 10 andere hectaren uit deze logistieke zone toegekend zijn aan de Belgische firma Warehouses De Pauw.

D.L. Trilogiport Belgium SA is een verlener van geïntegreerde diensten actief in de logistieke vastgoedsector. Deutsche Lagerhaus concentreert zich op de trimodale of bimodale sites, in het bijzonder binnen de zee- en binnenhavens. CETIM is de partner van Deutsche Lagerhaus in Benelux. In het kader van de ontwikkeling en commercialisering van haar magazijnen te Liège Trilogiport heeft D.L. Trilogiport Belgium SA CETIM aangesteld als project manager en quantity surveyor. CETIM is gespecialiseerd in de raadgeving aangaande internationale investeringen, in projectbeheer en in asset management.

WDP is in België marktleider in de ontwikkeling en het verhuur van logistieke magazijnen. Tegenwoordig verhuurt WDP +/- 2.500.000 m2 magazijnen aan haar klanten met een waarde van meer dan 1900 miljoen euro.

TOP