Trilogiport en 3D

© PAL – Chris Renault

 

1. De containerterminal (15 ha)

700 meters kaaien langs het Albertkanaal zullen gereserveerd worden voor het laden en lossen met behulp van aangepaste behandelingswerktuigen.

2. Logistieke terreinen (41,7 ha)

Deze zone is bestemd om Europese distributiecentra te ontvangen, d.i. firma's die een meerwaarde zullen brengen aan de goederen die via containers transiteren. Wij hebben het hier bijvoorbeeld over herconditionering, verpakking, assemblage van goederen, …

3. Haventerreinen (14,7ha))

Liège Trilogiport beschikt over 14,7 ha haventerreinen, tegenwoordig nog steeds beschikbaar, voornamelijk gelegen ten noorden van het multimodale platform die ter beschikking zullen worden gesteld voor ondernemingen geïnteresseerd in het vervoer te water. Deze zones bieden het voordeel rechtstreeks toegang te verlenen tot de kaai.

4. Dienstenzone (1,8ha)

Deze zone zal bepaalde tertiaire diensten voor het vervoer over de rivier groeperen (bank, …).

5. Milieu-integratiezone (25 ha)

Bijna 25 hectaren, of een vierde van de totale oppervlakte van Liège Trilogiport, zullen bestemd worden voor milieuverbonden en stedenbouwkundige inrichtingen rondom het platform (boomgaarden, gemeenschappelijk tuinen, fietsers- en voetgangerspiste, vijvers met pontons voor de vissers, met bomen beplante zone, …).

TOP