CE+T

Havengebied : Pétrolier
Activiteiten : Télécommunication


Infos

Zoning Industriel
Rue du Charbonnage, 12
4020 Wandre BE

+32 4 345 67 00
+32 4 345 67 01
info@cet.be
http://www.cet.be

CE+T

 

Gesticht in 1934 op het initiatief van professor FRENKIEL van de Universiteit van Luik, CE+T, Construction Electroniques + Telécommunications, stelt tegenwoordig 100 mensen tewerk, waarvan 50% met universitair- of graduaatniveau en besteedt 10% van haar jaarlijks budget aan Onderzoek & Ontwikkeling : 20 ingenieurs en technici houden zich met dit deel van de activiteit bezig.

Haar omzet is over de drie jongste jaren verdrievoudigd, om meer dan 20 miljoen EUR te bereiken in 2005. De uitvoer van CE+T bedroeg meer dan 15 mio EUR in 2005.

Haar installatie in nieuwe lokalen in 1997 werd vervolledigd door omvangrijke investeringen in R&D, in productie- en laboratoriumwerktuigen voor de metingen en proeven.

De wisselrichters en elektrische voedingen zonder onderbreking

CE+T ontwikkelt, vervaardigt en verhandelt wisselrichters voor het omschakelen van wisselstroom naar gelijkstroom en wisselrichters voor het omschakelen van gelijkstroom naar wisselstroom. Deze uitrustingen zijn verbonden met batterijen. De bedoeling is aan de gebruiker een elektrische voeding te bieden vrij van onderbrekingen, zelfs als het netwerk uitvalt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de sectoren van de vaste en mobiele telecommunicatie, van de informatica, van het internet, van de industrie, van de medische sector…

Kenmerkend voor CE+T is dat ze wisselrichters heeft ontwikkeld met laag vermogen, paralleliseerbaar, wat het toelaat deze installaties te beveiligen en te voeden met een meervoudig component waardoor de constante kwaliteit van de geleverde stroom verzekerd wordt, zelfs als één van de componenten uitvalt, dit alles met een groot onderhoudsgemak door zijn modulair ontwerp.

 Het is ook in deze « power » activiteit van de paralleliseerbare modulaire wisselrichters dat onze investeringen gebeuren in het buitenland. CE+T beschikt inderdaad over een zusterbedrijf in Zhuhai in China waar wisselrichters worden geproduceerd die kunnen rekenen op de interesse van markten met een groot potentieel in termen van volume, en over een Research & Development  laboratorium te Trois Vierges in Luxemburg waardoor de R&D capaciteit van ons laboratorium van Wandre verveelvoudigd wordt.

De dienstenactiviteiten

In haar ontwikkelingsstrategie moet CE+T tegenwoordig haar markt aanschouwen met een globale kijk tegenover haar klanten in termen van diensten.

Deze verwachten immers niet langer een product maar een globale dienst die niet enkel uit de levering bestaat maar ook de installatie, de inbedrijfstelling en het proactief onderhoud van de installaties omhelst. Zo heeft CE+T reeds in 2001 een belangrijke klantgerichte pool ontwikkeld, door de implementatie van tools aangepast in termen van installatie, bedrading, tussenkomst en onderhoud.

 

TOP