DPW Liege Container Terminals

Havengebied : Trilogiport
Activiteiten : Manutention,Transport conteneurs


Infos

Rue de Trilogiport 2
4681 Hermalle-sous-Argenteau BE

liege@dpworld.com
http://www.dpworld.com/

 DP World

DP World is één van de grootse operatoren van zeeterminals ter wereld, met niet minder dan 49 terminals en 12 nieuwe ontwikkelingen doorheen 31 verschillende landen. Zijn toegewijd, ervaren en professioneel team van 30.000 mensen biedt renderende diensten aan in één van de meest dynamische sectoren ter wereld.

 

DP World heeft tot doel de doeltreffendheid van de logistieke keten van de klanten te verbeteren door het containerverkeer, het conventionele verkeer en andere ladingen op doeltreffende wijze te beheren.

 
De maatschappij investeert constant in nieuwe infrastructuren, in de uitrusting ervan en in haar personeel, dat in nauwe samenwerking werkt met haar klanten en zakenpartners om kwaliteitvolle diensten te bieden die de tegenwoordige noden van de klanten beantwoorden.
 
Sinds zijn oprichting in 1999 heeft Dubai Ports International zijn expertise ontwikkeld om de havens in het Midden-Oosten, in India en in Europa te beheren. DP heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt met de verwerving van de Britse maatschappij P&O in maart 2006, om zo zijn terminalportfolio te verbreden.
Op de haven van Antwerpen beheert DP World containerterminals vanuit de Delwaide havenarm (kaai nr. 742) en de Deurganck havenarm (Antwerp Gateway).
Naast de containeractiviteiten is DP World Antwerpen één van de belangrijkste behandelaars in General Cargo binnen de haven van Antwerpen. De polyvalente terminal gelegen in de Churchill havenarm, op de rechteroever van de Schelde, is bestemd voor de projecten aangaande cargo, staal, papier en andere conventionele producten door een beroep te doen op gespecialiseerde kranen en rollende werktuigen.
 

De strategie van DP World bestaat erin « verder te kijken dan de terminal » om zijn klanten beter bij te staan door een kwaliteitvolle dienst te bieden. De strategie van DP World voor het hinterland bestaat erin de logistieke keten, de dienst en de kwaliteit van zijn terminals te verbeteren. In parallel poogt DP World de multimodaliteit meer te bevorderen, van de weg naar het spoor of naar de rivier. DP World wenst ook een actieve rol te spelen in het zoeken naar milieuvriendelijkere oplossingen, en in de bevordering van mobiliteit. Het Trilogiport project past perfect in deze visie.

TOP