Milieuvriendelijk

De troeven van de waterweg

Het vervoer over de waterweg : een milieuvriendelijk vervoermiddel !


Eén van de opdrachten van de Autonome Haven van Luik is de promotie van het vervoer over de waterweg – een ecologisch vervoermiddel – door de ontwikkeling van het gebruik van de havens, de inrichting en het beheer ervan.

De toename van de milieubezorgdheden, de steeds meer besproken duurzame ontwikkeling en de problemen verbonden met de verzadiging van onze wegen sporen meer ondernemingen aan om andere vervoermiddelen te vinden voor hun goederen. Het vervoer over de waterweg is helemaal op zijn plaats in deze evolutie.

De Autonome Haven van Luik, eerste Belgische binnenhaven, is een speler van de dagdagelijkse duurzame ontwikkeling. In vergelijking met de andere vervoermiddelen biedt het vervoer over de waterweg inderdaad talrijke voordelen. Het is :

  • een veilige & betrouwbare oplossing : de ongevalrisico's zijn uiterst beperkt. Ze zijn betrouwbaar qua levertermijnen.
  • een ecologische oplossing: dit vervoermiddel is milieuvriendelijk. Een schip van1.350 ton die met volle lading vaart vertegenwoordigt een veertigtal vrachtwagens minder op onze wegen !
  • tenslotte, een competitieve en economische oplossing: Het is zuinig in energieverbruik en laat het toe zeer grote tonnages te vervoeren, waardoor het een weinig vervuilend vervoermiddel wordt.
TOP